PruBSN Takaful.::Takaful yg Paling banyak bayar Claim::.

View previous topic View next topic Go down

PruBSN Takaful.::Takaful yg Paling banyak bayar Claim::.

Post  black_mask on Fri Jul 17, 2009 2:45 am



Assalammualaikum...


BERKONGSI KEBAIKAN...

Untuk kawan2 yg sedang mencari insurans utk diri sendiri dan keluarga, di sini sy ingin menawarkn perlindungan insurans dari Prudential Assurance Malaysia. Rundingan Percuma utk sekitar KL / Selangor dan menerusi appointment untuk kawasan Johor dan lain2 kawasan.


PLAN BARU PRUDENTIAL BSN TAKAFUL...





APAKAH KELEBIHANNYA:

Berbeza dengan pelan perlindungan lain (PAY FIRST, CLAIM LATER), tetapi dengan adanya KAD PERUBATAN PRUDENTIAL BSN TAKAFUL anda hanya perlu menunjukkan kad ini sebagai JAMINAN untuk menerima rawatan segera dan selesa di hospital pakar swasta yang cekap, mudah kan?? . Segala urusan bil, serahkan pada kami PRUDENTIAL uruskan!

Banyak lagi manfaat tambahan lain jika anda perlukan, anda tentukan:
1. Kematian dan Hilang Upaya Akibat Kemalangan ?€“ Mendapat pampasan
2. Perlindungan Perubatan - menerima bantuan tunai tetap untuk Kemasukan Hospital
4. Manfaat Hospital ?€“ Memberi bantuan tunai harian sekiranya di masukkan ke hospital
6. Bantuan Pampasan untuk Perlindungan Penyakit Kritikal
7. Imdemiti Mingguan: Memberi bantuan tunai mingguan jika kehilangan upaya akibat kemalangan.
8. Bayaran Manfaat Penyumbang/Pasangan: Syarikat akan membayar premium simpanan jika diserang penyakit kritikal.
9. Khairat Kematian untuk waris
dan byk lagiiii.....

Antara tujuan/konsep PRUDENTIAL BSN TAKAFUL ialah:
1) Melindungi pendapatan dan simpanan sekiranya kita ditakdirkan ALLAH dilanda musibah kematian /hilang upaya kekal menyeluruh, supaya waris kita dapat meneruskan kehidupan tanpa terlalu meminta-minta kepada orang lain.
2) Melindungi hutang sekiranya kita ditaqdirkan ALLAH dilanda musibah meninggal dunia/hilang upaya kekal menyeluruh, supaya hutang kita dapat dilunaskan dan tidak membebani waris yang kita tinggalkan.
3) Mendapatkan Dana untuk rawatan penyakit kritikal.
4) Gantian pendapatan sekiranya tak dapat bekerja akibat dimasukkan ke wad hospital.
5) Jaminan dana pendidikan anak untuk pengajian tinggi.
6) Perancangan kewangan keluarga dan individu muslim dalam bentuk Pengurusan Risiko Kewangan.
7) Mengajak ummat Islam memiliki pelan jaminan kewangan yang berlandaskan syariah ISLAM diberi nama Takaful yang jauh dari RIBA?€™, MAISIR dan GHARAR (HALAL 100%).

** MAKLUMAT TAMBAHAN:- Keperluan insurans/takaful dalam kehidupan.
Berdasarkan kepada kajian yg dibuat oleh Life Insurance Malaysia Research Association (LIMRA), sepanjang hayat manusia, seseorang itu memerlukan sebanyak 7 polisi sepanjang hayatnya. Ia meliputi aspek untuk perlindungan, kesihatan, pelaburan, pendidikan dan juga simpanan.
Populasi yang mempunyai perlindungan insurans di Malaysia hanya 25% daripada 26 juta rakyatnya (yang kebanyakan dari kaum bukan-bumiputra). Berdasarkan jumlah ini, boleh dikatakan kesedaran terhadap keperluan serta kepentingan insurans/takaful di Malaysia masih rendah. Di Singapura sebanyak 100% yang memiliki polisi, secara purata 1 orang 1 polisi dan Jepun sebanyak 150%, iaitu 1 orang memiliki lebih daripada satu polisi.

Bagi muslim, ulama telah menghasilkan takaful sebagai alternatif untuk insurans konvensional. Ini bagi mengelakkan unsur-unsur yang tidak halal dalam insurans. Al-Takaful adalah dari perkataan Arab ?€œKafala?€� yg bermaksud UNTUK MEMBANTU atau MENJAMIN. Maka PRUDENTIAL BSN TAKAFUL adalah hasil usaha-sama Prudential Holding Ltd dan Bank Simpanan Nasional (BSN) untuk menjalankan perniagaan Takafulink (di luluskan di bawah undang-undang Syariah) dan di agihkan oleh PRUDENTIAL Assurance Malaysia Berhad.


?€œGunakan 5 sebelum 5 perkara €� ?€“
Muda sebelum Tua,
Sihat sebelum Sakit,
Kaya sebelum Miskin,
Lapang sebelum Sempit,
Hidup sebelum Mati?



Sama-samalah kita mendoakan yg terbaik untuk semua agar dijauhi dari segala musibah. Sediakan Payung Sebelum Hujan! Di PRUDENTIAL BSN TAKAFUL, kami sentiasa mendengar dan memahami keperluan anda.

Untuk penerangan lebih lanjut,kontek saya untuk buat temujanji.
Segala penerangan dan nasihat adalah percuma ditempat anda,
hanya anda menentukan samaada plan ini baik untuk anda atau tidak.

Dapatkan Quotation PERCUMA!!

Name:
H/P:
Email:
Sex:
Job:
Smoke :
Budget:
Add Info:
Appointment
Location :
Masa :

dan PM kepada saya.saya akan reply quotation kepada anda secara percuma.Jika hendak membuat appointment,sila isikan masa dan tempat.saya akan cuba penuhinya ;D



Khairul Azmi bin hj Razali
013.250.5488
PRUDENTIAL BSN TAKAFUL


black_mask
Newbie
Newbie

Posts : 5
Join date : 2009-07-17

View user profile

Back to top Go down

Re: PruBSN Takaful.::Takaful yg Paling banyak bayar Claim::.

Post  black_mask on Fri Jul 17, 2009 2:46 am


http://img440.imageshack.us/img440/4904/cikgugq5.jpg


http://img140.imageshack.us/img140/3159/gl11tb2.jpg


http://img12.imagehosting.gr/out.php/i202040_bayar.JPG


p/s: Berpesan-pesan pada jalan kebenaran, dan berpesan2 pada jalan kesabaran.

black_mask
Newbie
Newbie

Posts : 5
Join date : 2009-07-17

View user profile

Back to top Go down

Re: PruBSN Takaful.::Takaful yg Paling banyak bayar Claim::.

Post  black_mask on Fri Jul 17, 2009 2:47 am

.::Contoh Claim::.


Claim customer yg eksiden kete 2 tahun lepasi..kete dia kene sondol van kilang..biasa org masuk spital kuar duit, tp dia masuk spital dpt duit..

1. Duit elaun poket bermalam di hospital (RM400/day x 10 hari)
2. Duit elaun Cuti Sakit (RM1000/week x 3 minggu)
TOTAL duit masuk poket RM7,000


http://img252.imageshack.us/img252/4817/claimcinewi7.jpg


Manfaat kematian & sume insuran anak isteri prudential tolong carum kan.


http://img95.imageshack.us/img95/6541/claimmatiad1.gif


http://img95.imageshack.us/img95/885/claimmati2ay1.gif


http://img442.imageshack.us/img442/5783/43066885fy5.jpg


http://img341.imageshack.us/img341/6322/96129924fz6.jpg

black_mask
Newbie
Newbie

Posts : 5
Join date : 2009-07-17

View user profile

Back to top Go down

Re: PruBSN Takaful.::Takaful yg Paling banyak bayar Claim::.

Post  black_mask on Fri Jul 17, 2009 2:48 am

[glow=red,2,300][size=20pt].::Testimoni dari client::.[/size][/glow]


pion wrote:aku dah amik lama dah..ok jer insurans ni.
aku amik under team isra'.heheh

abahmu wrote:hari tu aku kena denggi seminggu dlm wad..aku dpt duit dkt 2000...sebulan dpt cek...insuran islamic prudential..servis bagus gila..dari a-z diaorg uruskan....siap bos agency sendiri dtg melawat masa tgh terlantar dlm wad tu...kos rawatan dkt 5k semua insuran tanggung

abahmu wrote:aah..setakat ni aku mmg berpuas hati dgn Prudential

hari tu aku terjatuh masa main badminton..adalah terseliuh skit kat kaki...pegi scan kat hospital adalah bengkak kat otot tu...sebulan lps tu dpt check 400 atas x dpt pegi kerja....masa tu pun agen aku yg uruskan semua...bos agency tu dtg jgk tgk aku masa tu...

lps tu ayah aku join jgk insuran ni..pnh masuk wad seminggu...sebulan lps tu dpt check 3500...masa ayah aku duk dlm wad bos agency tu dtg jgk melawat...mmg superb prundential Smile

vedder9 wrote:Aku dah 2 kali claim insurans anak aku masuk wad...dia amek plan prudential..bayaran dapat lebih kurang 20 hari selepas keluar wad

im755 wrote:aku ni belum lagi ada ada apa2 medic card. tapi dari pengalaman keje hospital private, pru memang laju buat payment to hospital and client. And bila pihak hospital see medic card pru kita orang senyum. yer la duit masuk cepat. tapi yang lain ok gak la macam aia ing. tapi ranking no 1. pru fast. kurang kerenah biro kerasi.

azizriadi wrote:
Bulan January nie je dekat 15 orang client aku masuk wad. Alhamdulillah, semuanya smooth. Ada yang client aku tak percaya dapat duit Elaun RM 400 sehari, masuk wad 5 hari dapat RM 2,000. Dia ingat duit tu cover utk bilik. Rupanya duit poket, bill Rm 6,000 dah settle. Aku bgtau dia, kalau tak nak, tak pe....bleh bank in kat akaun aku...hehehehe. Ini yang seronok buat insurance/takaful, bila kita buatkan claim utk client, bukan saja lepas dia mati, malah masa hidup lagi dia dah rasa duit insurance, so, dia nak recommend pada kengkawan dia pun confident. Sebab diorang dah alaminya sendiri.

brodean wrote:aku suka 'Weekly Indemnity' dalam pakej PruBSN ni..sbb bila dpt M.C sbb kecederaan, klien dpt duit, duduk umah rehat..ptg2 ejen antar kasi cek..

memang sesuai utk mat2 motor especially keje kilang..jg kpd yg bekerja sendiri spt. para peniaga pasar mlm (aikk..keje pasar mlm pun bole dpt M.C?)

Yg bekerja sendiri, kalau sakit takleh keje, income tak mahsyukk..tp 'Weekly Indemnity' ni la yg cover income sket2..

max. klien bole dpt duit tunai: RM1,400 setiap minggu yg di beri M.C/Cuti Sakit (utk kelas 1 & 2)

Yg paling best nya: cover sampai umur 70thn, padahal by 55yO kan dah pencen..tp masih bole dpt M.C lagi & duit pun mahyukkk jg walaupun dah jd atuk..huhuh..

Once klien dpt cek, akan teruja dan rekmen kat org lain..

Wajib amik!

black_mask
Newbie
Newbie

Posts : 5
Join date : 2009-07-17

View user profile

Back to top Go down

Re: PruBSN Takaful.::Takaful yg Paling banyak bayar Claim::.

Post  black_mask on Sat Aug 22, 2009 6:54 pm


black_mask
Newbie
Newbie

Posts : 5
Join date : 2009-07-17

View user profile

Back to top Go down

Re: PruBSN Takaful.::Takaful yg Paling banyak bayar Claim::.

Post  Sponsored content Today at 3:54 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum