Ingin buka eCosway stockist dgn hnya rm12k-rm14,500 sahaja?

View previous topic View next topic Go down

Ingin buka eCosway stockist dgn hnya rm12k-rm14,500 sahaja?

Post  Dr Nadira on Thu Feb 11, 2010 12:31 am

Salam.. sumer,

Pernah terfikir utk buka stockist under Berjaya Group ??
Utk buka stockist ini..ANDA hanya perlu modal yg sedikit ( antara rm2200-rm4500 shj) and rm10k sekuriti deposit (refundable jika x nak continue mengendalikan stockist ANDA)
takde risiko langsung, memandangkan sewa bulanan, sumer barang2, renovation kedai, elek,bil, cctv, pc, plasma tv, etc ,company yg sponsor. Kiter just byr bil air and streamyx shj.
Sekuriti deposit sbyk RM10k- hanya perlu dibyr setelah siap renovation kedai anda- itu pun refundable -kalau dah tak nak jaga kedai..(ada black& white utk ni)..
so, kita tak rugi aper2 pun Smile

Ada 6 jenis commission utk para stockists;

1- Retail profit- 6 bln pertama- kita dpt 10% commission of total retail sales- ie; kalau bulan pertama total sales-rm120k, jadi kita dpt rm12k.
bulan ke7 dan seterusnyer..rm30k yg pertama , kita dpt 10%, baki yg lain kta dpt 5%.

2-vip incentives- utk 60org vip member yg daftar kat stockist kita, kita dpt rm250...dan sterusnye.

3-u mobile- ada 3 package.. kalau customer kita daftar u mobile kita dpt comission ie; rm60-90 (ikut pakej yg customer ambil)

4- Am Bank-credit card/debit card-setiap org yg sign up credit card, u dpt rm50...

5- Lucky draw- 6bln sekali-byk hadiah2 yg ditwrkan...

6- Unlimited Income ( networking)- 4 types of income:
1- retail profits(rp)
2- branch override(bo)
3- branch performance incentive (bpi)
4- extra incentives (EI)


ke empat2 income diatas- sumer di kira dlm USD...(income dtg dr override commission stockists2 dan VIP member under kita).
Jd, bila nak convert ke RM, kena x 3.5...
ie; kalau total ke-empat2 diatas= USD13,800---> USD 13,800 x 3.5=RM 48,300

Jadi, katakan ANDA ada kedai and retail comission (yg 10% tu) bulan pertama- rm8000, jadi
rm8000 + rm48300 tadi= rm56,300...banyak kan??

Part networking tu, bukan mcm MLM lain yg kena promote or jual barang/produk, tapi kita just kongsi / share peluang dgn sesiapa yg berminat utk buka stockist spt ANDA, or butik, spa, kedai organik, kopitiam, minimarket etc... sumer nyer under Berjaya Group.. stokist2 ini tidak hanya terhad di MALAYSIA, tetapi juga negara2 lain spt THAILAND, BRUNEI, INDONESIA, HONG KONG, TAIWAN, SINGAPORE etc...

Kita akan dpt Override comission dr stockists2 di bwh kita..cuba byg if ada 10-20 stockists under ANDA....income ANDA can go up to rm20-40k sebulan....(depends on total group sales/ev points)

Kalau ANDA ada kedai dgn location yg cantik...(dkt / dlm hypermarket, 7eleven, near watson/guardian, farmasi, etc) - bleh lah apply utk bukak stockist..

then pergi utk interview...bila dah pass, company akan renovate kedai tersebut utk ANDA ...
Seterusnya ANDA wajib pergi utk training selama 10hari and then boleh jlnkan biz...

**Sebarang pertanyaan or permohonan -
boleh contact-

Dr Nadira (012-2570598),
Pn.Fauziah (012-2566880)
Pn. Azlin (012-9029214)
Pn. Yati (019-4115996)

Dr Nadira
Newbie
Newbie

Posts : 4
Join date : 2010-02-10

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum