Serba Sedikit Mengenai Kelantan F.A

Go down

Serba Sedikit Mengenai Kelantan F.A

Post  bobhandburry on Mon Jul 19, 2010 6:13 pm

Sepanjang Liga Super musim 2010 yang bermula lewat januari dulu. Kita dapat menyaksikan permainan yang sungguh mendebarkn dan menarik yg di hasilkan oleh anak anak buah B. Sathianathan.
Sepanjang pemerhatian saya sepanjang liga super 2010 ini. Saya melihat pasukan kelantan begitu gagah menentang pasukan lain, yang mana jika di ikutkan kembali rentetan perlawanan sejak dari 22/05/10 ketika menentang Perlis di Stadium Sultan Mohammad IV (Kota Bharu). Tuan rumah tidak menghampakan penonton apabila membelasah Perlis 2 1 dengan jaringan cantik Norsharul Idlan Talaha dan S.Chanturu pada minit ke 29 dan ke 34. Bermula dari situ, setiap kali perlawanan menentang mana2 pasukan pun. Kelantan pasti mendominasi pihak lawan nya tidak kira di home, atau away game. Di sini ingin saya kongsi bersama sedikit statistik yang di kumpul mengenai kejayaan pasukan Kelantan sehingga kini yang sempat saya kumpul.

Bermain di tempat sendiri dengan sokongan jutaan peminat di stadium Stadium Sultan Mohammad IV (Kota Bharu) yang pernah menjadi titik hitam dalam perlawanan bola sepak suatu ketika dahulu. Pemain Pasukan Kelantan dengan rancaknya menumpaskn pihak lawan satu persatu.

Saya begitu terkejut bila mengimbas kembali sejarah perlawanan yang lepas, yang menyaksikan kesemua perlawanan di tempat sendiri menang atau pun seri. Ini menunjukkan betapa sukarnya pasukan lain untuk menewaskan Kelantan kerana Player player nya begitu kental.

Source : http://www.malaysianpremierleague.com.my/2010/07/serba-sedikit-mengenai-kelantan-f-a/

bobhandburry
Newbie
Newbie

Posts : 5
Join date : 2010-07-19

View user profile

Back to top Go down

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum